Ganzenlever, oesters, limoenblad
Ingrediënten: • 2 “Zeeuwse creuses” oesters
• limoenbladolie • 100 g zonnebloemolie • 10 g vers limoenblad • bieslook • zout.
Snijd plakken van de ganzenlever. Droog de limoen- bladeren in de magnetron zo’n 1,5/2 minuten op mediumstand. Zorg dat de bladeren helemaal droog zijn. Doe de zonnebloemolie en het limoenblad in een blender. Verwarm tot 80 graden gedurende 20 minuten, zeef de olie.
Ingrediënten koolrabisap: • 1 koolrabi • 0,5 limoen
• xantana • zout.
Schil de koolrabi en snijd in stukken. Doe de stukken in een sapcentrifuge en zeef daarna het sap. Breng op smaak met zout en wat limoensap en bind af met wat xantana. Maak de oesters open en laat de oesters in de schelp met een klein beetje vocht.
Afmaken: Leg de ganzenlever op de oesters en brand dit met een gasbrander. Brand het zo ver dat de lever iets begint te smelten. Vul de oesterschelp met het koolrabi- sap, druppels limoenbladolie en maak af met fijn gesneden bieslook.